| Home Page | Contact
 
 
Wegens opheffing Dutone Studio en gezondheid
Studio-, foto- en computerapparatuur

 
Update: 7 april 2014
 
Op deze pagina biedt Socia Media allerhande apparatuur aan. Geluidsapparatuur die overkompleet is geworden na het verlies van de Dutone geluidsstudio en ander inventaris dat Boyd niet langer kan gebruiken om gezondheidsredenen. Testen voor aankoop is mogelijk, in geval van microfoons: goede afluistering is beschikbaar.
Alles met BTW-factuur (21%). Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, ook met nieuwe items.
 

U87 Vintage Neumann U87 microfoon
 
De oorspronkelijke vintage U87 met batterij-compartiment (geen i of Ai, eind 70er jaren). Klassieke grootkapsel condensatormicrofoon, geschikt voor hoge geluidsdruk (o.a. blazers).
Drie instelbare richtkarakteristieken: rondom, 8-vormig of nier/cadioide, 48 volt phantomvoeding.
 
Zijn altijd met plopkap gebruikt, geen spuug op het kapsel!
Wel een deukje en de donkergroene verf blijft nooit zo netjes als de zilverkeurige versie zonder verf, maar de microfoons presteren zoals het hoort.
 
Geschikt voor zeer veel instrumenten (van
U87 gitaar tot tuba), drums (m.n. overhead), zang en spraak.
 
Bijzonderheden
 
Bij gebruik van de nier/cadioide richtkarakeristiek is het belangrijk goed recht voor de microfoon te zingen of spelen voor een goede hoog-weergave, nauwkeurig opstellen is vereist om geen 'off-axis' kleuring te krijgen.
 
De microfoon heeft een -10dB verzwakkingsschakelaar en een 'bas-af' schakelaar voor gebruik dichtbij. De aansluiting is de normale Cannon/XLR-plug.
 
De afgebeelde spin wordt meegeleverd, maar
U87 hiervan moet 1 pootje weer even vastgezet worden (dat is inmiddels misschien al gebeurd) meegeleverd. In overleg kan er een microfoonkabel meegeleverd worden. De gangbare plopkappen voor de Sennheiser MD 421 passen prima op de U87.
 
1800 euro, met BTW-factuur.

U87

U87

U87

U87

 
KM84I Verkocht: Neumann KM 84i condensator microfoon
 
Vintage studiomicrofoon, de eerste met zo'n klein kapsel en 48 volt phantomvoeding. Velen verkiezen het meer neutrale geluid boven de moderne KM 184.
 
Nier/cardioide (richt)karakteristiek, waarbij de hoge en lage frequenties erg goed samenvallen (dat komt door het kleine kapsel). Hierdoor kleurt geluid dat niet recht in de microfoon valt toch zeer weinig. Ook de frequentiekarakeristiek is uitzonderlijk recht.
 
Geschikt voor werkelijk alles in de studio. Wel op statief zetten en liefst verend ophangen. Prima voor drums (bijv. overhead of hihat), piano, gitaar, accordion, tabla, zang en spraak (op wat afstand met plopkap) en nog veel meer. Vooral wanneer snel reageren ('attack') belangrijk is, bijv. bij een cimbaal, is de KM 84 onovertroffen en beter dan bijv. de U87.
 
KM84I De microfoon heeft een -10dB verzwakkingsschakelaar, de aansluiting is de normale Cannon/XLR-plug.
 
Het Neumann logo is helaas van de microfoon afgevallen.
Afgebeelde spin en plopkapjes worden meegeleverd. Van de spin moet 1 elastiekje vervangen, maar werkt nog prima.
In overleg kan een microfoonkabel meegeleverd worden.
 
450 euro, met spin, 2 plopkapjes en BTW-factuur.

KM84I

 
MD421 Verkocht: 3 stuks Sennheiser MD 421N microfoons Het bekende 'scheerapparaat', waar ook de Beatles al voor stonden te zingen. Broertje van de MD 21 reportermicrofoon.
 
Dynamische microfoon met nier/cardioide richtkarakteristiek. Heeft geen batterij of voedig nodig, direct aansluiten. De frequentiekarakteristiek loopt iets op rond 4 a 5 KHz, voor een helder stemgeluid.
 
All-round microfoon voor in de studio, maar ook voor reportage buiten. Veel gebruikt voor spraak en zang, bij het drumstel (toms) en voor koperblazers. Maar voor veel meer instrumenten geschikt.
 
3 stuks, alle met DIN aansluiting. 2 stuks
MD421 hebben een 5-standen bas-af schakelaar, 1 heeft een 2-standen bas-af schakelaar. Van 2 stuks is het Sennheiser merkje afgevallen.
 
Inclusief statiefklemmen, 1 speciale klem waarmee de microfoon snel van statief te halen en terug te plaatsen is, 1 zeer zeldzame opzetklem MZR 421 voor een stationslogo o.i.d. en 1 vintage etui.
 
Meegeleverde microfoonkabels:
 
1x DIN naar Cannon/XLR 6,5 meter blauw
2x DIN naar Cannon/XLR 4,5 meter zwart
Verlengkabel DIN - DIN 9,6 meter grijs
 
Met de DIN naar Cannon/XLR kabels zijn de
microfoons direct aan te sluiten op alle moderne apparatuur met Cannon/XLR
MD421 aansluiting.
 
Los met 1 microfoonkabel: 170 euro (en dan overleggen over eventuele extra's). Complete set met alle extra's: 500 euro.

MD421

MD421

MD421

MD421

MD 21 Verkocht: 2 stuks Sennheiser MD 21-U microfoons
 
Onverwoestbare grootkapsel dynamische microfoon met rondom karakteristiek. Heeft geen batterij of voedig nodig, direct aansluiten.
 
Dit is de nieuwe versie, met de gangbare Cannon/XLR aansluiting. Geen speciale DIN-kabels nodig.
 
In nieuwstaat, zijn altijd binnen gebruikt.
 
Broertje van de MD 421 richtinggevoelige microfoon.
 
Bijzonderheden
 
Deze microfoon is gevoelig in alle richtingen,
MD 21 maar door het grote membraan toch wat meer gericht in het hoog.
De frequentiekarakeristiek is vrijwel recht, dit geeft een erg neutraal geluid met diepe bas.
 
Bijzonder is dat deze microfoon vrijwel niet hand- en windgevoelig is. Zet er een schuimen plopkap op en je kan bij harde wind interviewen. Ook verandert de klank niet bij verschillende afstanden tot de mond. Hij wordt dan ook al tientallen jaren gebruikt als professionele interview- en reportagemicrofoon.
 
Maar deze microfoon staat op meer terreinen z'n mannetje, ook in de studio. Hij doet het bijvoorbeeld uitstekend op blazers of in de bass drum van het drumstel. De microfoon heeft een ingebouwde schroefdraad voor een statief, er is geen aparte statiefklem nodig.
 
Deze 2 samen zijn ook geschikt voor stereo-opnamen. Het zijn de moderne, zwarte uitvoeringen met de tegenwoordig gebruikelijke Cannon/XLR aansluiting (geen speciale DIN-kabel nodig).
 
Stevige plastic dozen meegeleverd, maar het inferieure, plakkende blauwe schuim dat Sennheiser een tijd gebruikte is verwijderd.
In overleg kunnen ook microfoonkabels meegeleverd worden.
 
Los: 180,- euro, samen: 330,- euro (nieuw rond de 490,- euro per stuk), met BTW-factuur. BONUS: bij aankoop van beide microfoons een Jecklin-schijf (merk Peerless) voor stereo-opnamen cadeau. Het schuim van de Jecklin-schijf is vergaan en moet vernieuwd worden.
 
 
D 125 2 stuks AKG D125 vintage studio microfoon
 
Onverwoestbare dynamische microfoon (weegt ruim 1/2 kilo) met nier/cardioide richtkarakertistiek. Opvolger van de beroemde D19 'Beatles-mike', maar veel minder kwetsbaar. De frequentiekarakeristiek valt af beneden 200 Hz, waadoor deze microfoon speciaal geschikt is voor gebruik dichtbij (close miking). Is bedoeld voor gebruik op statief.
 
Wordt terecht veel gebruikt rond het drumstel (toms), voor percussie en voor de speaker van de gitaarversterker. Maar is voor veel meer geschikt. Zang kan ook prima, maar niet met de microfoon in de hand (is te handgevoelig).
 
2 stuks in zeer goede staat, compleet met
D 125 doos en statiefklem. En heeft een klein deukje in de gril.
 
De aansluiting is de normale Cannon/XLR-plug.
In overleg kan een microfoonkabel meegeleverd worden.
 
Los: 150 euro, samen 280 euro, met BTW-factuur.

 
D 224 E Verkocht: Vintage AKG D 224 E 2-weg microfoon
 
Dynamische microfoon met nier/cardioide richtkarakteristiek. Heeft geen batterij of voedig nodig, direct aansluiten.
 
Bijzonder ontwerp uit 1964: een 2-weg microfoon met een kapsel voor hoog (800-20.000 Hz) en laag (20-800 Hz). De microfoon heeft hierdoor een richtkarakteristiek waarbij de verschillende frequenties goed samenvallen. De microfoon geeft dus weinig kleuring als het geluid van opzij komt. Ook heeft de microfoon geen last van het gebruikelijke 'dichtbij-effect' van nier/cardioide microfoons, waarbij de microfoon meer bas geeft bij plaatsing dichtbij dan bij plaatsing verder weg. En tot slot een mooie, rechte frequentiekarakteristiek. D 224 E
 
De microfoon gedraagt zich meer als een condensatormicrofoon dan als dynamische microfoon, door de kleine kapsels. Geschikt voor bijvoorbeeld gitaar, viool, accordion, rond het drumstel (toms, hi-hat, overhead) en allerlei andere studio-toepassingen.
 
De microfoon werkt naar behoren, maar de ingebouwde 3-standen bas-af schakelaar werkt niet. (Is wellicht makkelijk te repareren, maar nooit behoefte aan gehad, omdat hij bij 50 Hz werkt en niet essentieel is).
 
De aansluiting is de normale Cannon/XLR-plug. In overleg kan een microfoonkabel meegeleverd worden.
 
125 euro, met BTW-factuur.
 

 
SM57 Verkocht: Shure SM57 microfoon
 
Legendarische, eigenwijze Shure SM57-LC dynamische microfoon met nier/cardioide richtkarakteristiek.
Voor de kenners: GEEN Chinese kloon; zie 3e foto (meer verzonken gril met verlaging in het midden).
 
De frequentiekarakeristiek met de grillige bult tussen 2000 en 13000 Hz kenmerkt het geluid en past goed of juist niet bij jouw toepassing. Soms gebruikt voor zang (dan vaak wel een plopkap nodig), maar veel vaker gebruikt rond de drums (snare, toms), percussie en voor de gitaarversterker.
 
Compleet met doos, etui, statiefklem en extra
plopkapje. SM57
 
De aansluiting is de normale Cannon/XLR-plug.
In overleg kan een microfoonkabel meegeleverd worden.
 
65,- euro, met BTW-factuur

SM57


 
ECM-260F Verkocht: 3 stuks Sony ECM-260F microfoon
 
Electret-condensator microfoon met nier/cardioide richtkarakteristiek. Wordt gevoed door een 1,5 volt penlite (AA) batterij die zeer lang mee gaat.
Heeft een wat grillige bult in het hoog, klinkt fris en past goed of juist niet bij jouw toepassing. Geschikt voor o.a. gitaar en overhead bij drums. Prima als spraakmicrofoon, deze set werd vaak gebruikt voor de spekerstafel bij een forumdiscussie.
 
Compleet met doos, statiefklem en plopkap.
 
De aansluiting is de normale Cannon/XLR-plug.
In overleg kunnen er microfoonkabels meegeleverd worden. ECM-260F
 
Testen voor aankoop is mogelijk, goede afluistering is beschikbaar.
 
Set van 3 samen: 90,- euro, met BTW-factuur

ECM-260F

ECM-260F


 
fantoomvoeding Phantom power/fantoomvoeding voor condensatormicrofoons
 
Deze zelfbouw voeding levert de normale 48 volt die professionele condensatormicrofoons nodig hebben. Bijvoorbeeld handig als het mengpaneel geen ingebouwde phantom power heeft.
 
Nu geschikt voor 4 microfoons, maar kan eenvoudig uitgebreid worden voor meer microfoons. Schema meegeleverd en ook de mallen om gaten voor de XLR microfoonaansluitingen in de kast te maken zitten er bij.
 
Aan/uit netschakelaar en zowel de
fantoomvoeding netspanning als de 48 volt spanning zijn gezekerd.
 
Testen voor aankoop is mogelijk.
 
40 euro, met BTW-factuur.


 
DA 21mm Verkocht: Pentax DA 21mm
 
Pentax 21mm f3,2 Limited SMC P-DA in nieuwstaat.
 
Zeer kleine, platte 'pancake' groothoeklens, ideaal voor o.a. onopvallende straatfotografie.
Met de speciale zonnekap en tasje, geen doos.
 
Dit exemplaar heeft geen last van de beruchte 'focus-shift' van de eerste serie, waarbij de lens anders scherpstelt van f3,2 tot 6,7 dan daar boven.
 
350,- euro, met BTW-factuur.
 


DA 21mm

 
tuner

Personal Computer Magazine (PCM) jaargangen 1986-1990

De vroege geschiedenis van de automatisering; hoe ontwikkelde de hardware zich, hoe gebruikte men de eerste PC's, nog voor internet doorbrak.
 
Zonde om bij het oud papier te zetten, gratis meenemen mag ook :)

 

Stille (!) 16-poort ethernet switch

switch Compacte 10/100Mbps ethernet switch, merk Target. Overkompleet, zeer weinig gebruikt.
 
Veel 16-poort switches zijn voorzien van een luidruchtige 4 cm ventilator, die bovendien geen lange levensduur heeft. Deze switch is voorzien van extra ventilatiegaten en een potmeter, waarmee de snelheid van de ventilator teruggeschroefd kan worden. Daarmee blijft een goede koeling gewaarborgd, maar met minder herrie en een grote levensduur van de ventilator.
 
En van de poorten is dubbel uitgevoerd als 'uplink' poort, zodat er geen speciale cross cable nodig is bij het doorlussen van switches.

switch Doe een bod!

 
 
terug/back | Home Page | Contact